Czas przygotowania: 45 min

Uwielbiasz curry, ale znudziły Ci się przepisy z kurczakiem? Chcesz spróbować czegoś nowego? Świetnie się składa! Przygotowaliśmy przepis na pyszne wegetariańskie curry z tofu i dynią na mleczku kokosowym, które na pewno zasmakuje Ci tak mocno, jak nam! Dodatkowo jest dziecinnie prosty i zrobisz go w niecałe 45 min. Ostrzegamy, nie zaprzestaniesz na jednej miseczce!

Przepis na curry z tofu, dynią i mleczkiem kokosowym

Składniki na curry:

Narzędzia niezbędne do przygotowania curry:

Przygotowanie curry

  1. A oliwie z oliwek usmaż czosnek, dodaj paprykę, cebulę i dynię. Z patelni przełóź warzywa do garnka i zalej 500 ml wody, zacznij gotować. 
  2. W międzyczasie przygotuj tofu. Wymieszaj jajka z przyprawami, a tofu pokrój w kostkę. Do osobnej miski wsyp bułkę tartą. Wrzuć pokrojone tofu do jajek, wymieszaj, a następnie obtocz w bułce tartej. Smaż na oliwie z oliwek. 
  3. Ugotuj ryż zgodnie z instrukcją producenta. Do garnka z warzywami dodaj mleczko kokosowe, masło i przyprawy według smaku. Gotuj jeszcze przez parę minut.
  4. Gotowe curry podajemy w następujący sposób: do miski dodaj ryż, tofu i zalej curry z dynią. 

Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *