Tiramisu to włoski deser, który podbił serca smakoszy na całym świecie. Jego aksamitna konsystencja, połączenie intensywnego smaku kawy z delikatną mascarpone i subtelnym posmakiem kakao, tworzy niepowtarzalną symfonię smaków, której trudno się oprzeć. W tym wpisie przedstawię kilka wersji tego kultowego deseru – od klasycznej receptury po nowoczesne interpretacje, które wprowadzą trochę świeżości do tego tradycyjnego włoskiego przysmaku. Czy jesteś gotowy, aby odkryć z nami sekrety idealnego tiramisu?

Klasyczny przepis na klasyczne tiramisu z mascarpone

Składniki:

500 g serka mascarpone
5 żółtek
100 g cukru
ok. 300 ml espresso
biszkopty Savoiardi (ladyfingers)
2-3 łyżki kakao do posypania

Przygotowanie:

Przepis na truskawkowe tiramisu

Składniki:

Przygotowanie:

SMACZNEGO!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *